ποιά ασφάλεια υγείας να διαλέξω;

Ποιά Ασφάλεια Υγείας να διαλέξω; 6 Βασικά σημεία

Aρχικά, όταν με ρωτούν οι υποψήφιοι πελάτες μου ” ποιά ασφάλεια υγείας να διαλέξω “, τότε εγώ τους απαντώ: Σε ποια περίπτωση θα θέλατε να καλυφθείτε; Και τότε η συζήτηση ανάλογα με τα βιώματα και τους φόβους του καθενός μας αρχίζει να ρέει..

Η δεύτερη ερώτηση που τους κάνω είναι εάν γνωρίζουν να υπάρχει στην ασφαλιστική αγορά, Ελλάδα-Εξωτερικό, το τέλειο ιδανικό πρόγραμμα. Και εδώ οι απαντήσεις που λαμβάνω είναι: ναι, όχι, δεν γνωρίζω, ανάλογα με την εμπειρία του καθενός στον συγκεκριμένο τομέα.

Η τρίτη και η πιο δύσκολη ερώτηση είναι αυτή που δίνει την πιο καθοριστική απάντηση στο μηνιαίο ή ετήσιο ποσό που είναι έτοιμος να διαθέσει για την επιλογή καλύψεων του ασφαλιστικού του συμβολαίου. Και αυτή η απάντηση πιστέψτε με έρχεται μετά από σκέψη δευτερολέπτων ίσως και λεπτών σιωπής…

Προσπαθώντας να βάλω τα πράγματα σε σειρά πρέπει, κατά την άποψή μου, ως υποψήφιος ενδιαφερόμενος να έχετε ξεκάθαρη άποψη για τα εξής:

  1. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα συμβόλαιο Ζωής και σε ένα συμβόλαιο Υγείας. Τι δηλαδή περιλαμβάνει το πρώτο και τι το δεύτερο.Διευκρινίζω εδώ, ότι τα Συμβόλαια Ζωής καλύπτουν κυρίως τον κίνδυνο της απώλειας ζωής και την ανικανότητα της κάλυψης του Εισοδήματος είτε από ασθένεια ή ατύχημα σε συνδυασμό μερικές φορές μέσα από ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα επενδυτικού χαρακτήρα. Ενώ τα Υγείας είναι ξεκάθαρα συμβόλαια παροχών ενδονοσοκομειακής περίθαλψης ή και εξωνοσοκομειακών καλύψεων που αποζημιώνουν τα νοσοκομεία και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Μπορεί,βέβαια, σε αυτά να συμπεριληφθεί και η κάλυψη των νοσοκομειακών παροχών, των οποίων η ενεργοποίηση παρέχει χρήματα σε εσάς!
  2. Δεν υπάρχει τέλειο συμβόλαιο Υγείας. Κανένα συμβόλαιο καμίας Ασφαλιστικής δεν είναι τέλειο ακριβώς γιατί, εάν ήταν τέλειο αφενός μεν θα χρειαζόταν να ήταν δαπανηρό και ελάχιστη μερίδα ατόμων θα το αγόραζε, αφετέρου δε τα ασφάλιστρα πρέπει να ανταποκρίνονται στο ύψος των ζημιών αλλά και στην βιωσιμότητα του προγράμματος για να μπορεί η Ασφαλιστική να το ανανεώνει σε ετήσια βάση ώστε να μην αναγκάζεται μια μέρα ξαφνικά να το διακόψει αφήνοντας τους πελάτες που την εμπιστεύθηκαν εκτεθειμένους.
  3. Δεν μπορούν να αγοραστούν την στιγμή της απόφασης της αγοράς συμβολαίου Υγείας περισσότερες καλύψεις από αυτές που μπορεί οικονομικά να σηκώσει η τσέπη μας.. Η συμβουλή του κάθε Επαγγελματία Ασφαλιστικού Σύμβουλου στην δεδομένη στιγμή πρέπει να είναι καταλυτική ώστε να σας βοηθήσει να κατανοήσετε μέσα από την συζήτηση που θα προκύψει βασιζόμενος στις απαντήσεις που θα δώσετε στο Έντυπο αναγκών και στο ιατρικό ιστορικό σας, τι ακριβώς μπορείτε να συμπεριλάβετε, τι να αφήσετε εκτός προς το παρόν και με τι κόστος.
  4. Δεν μπορεί ο υπόψηφιος ασφαλιζόμενος να έχει πλήρη εικόνα για την πλειοψηφία των καλύψεων μιας ιδιωτικής ασφάλισης, τον συνδυασμό τους με το ποσοστό συμμετοχής του όπως και τον τρόπο παροχής τους.
    Όπως προανέφερα ένα σωστό και πλήρες Έντυπο Αναγκών στα χέρια ενός έμπειρου Ασφαλιστικού Συμβούλου συγκεντρώνει εκείνες τις απαραίτητες απαντήσεις για τον κορμό της σύνθεσης των καλύψεων. Κύριο μέλημά μου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δίνω εξαρχής έμφαση στην συμμετοχή (απαλλαγή) της ανάλογης κάλυψης από την πλευρά σας και στον τρόπο παροχής της. Δηλαδή,όλα εκείνα τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος που πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων, ώστε να δούμε εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα φτιάξουμε μαζί ‘’σας ταιριάζει γάντι’’ και σας καλύπτει σε μεγάλο βαθμό προτού προχωρήσουμε στους όρους.
  5. Δεν γνωρίζει πως τα συμβόλαια έχουν συγκεκριμένες χρονικές αναμονές συγκεκριμένων παθήσεων και συγκεκριμένους όρους εξαιρέσεων ή συγκεκριμένους τρόπους αποζημίωσης.
    Είναι η ώρα, αφού έχουμε συμφωνήσει τις παροχές, τις απαλλαγές και το κόστος να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο κάτω και να σταθούμε στους όρους. Εδώ σας καθοδηγώ ώστε να εξοικειωθείτε με πλήρη διαφάνεια αναφορικά με τις αναμονές, τις εξαιρέσεις, τον τρόπο αποζημίωσης και τα χρονικά περιθώρια της κάθε κάλυψης.
  6. Προσοχή στα φθηνά ασφάλιστρα, στο brand name τις εταιρείας , στο κανάλι διανομής του προγράμματος και στον Ασφαλιστικό Σύμβουλο που θα επιλέξετε.
    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναλύσω την παραπάνω παράγραφο.Για τις εταιρείες μέσα από τα site τους μπορείτε να έχετε εικόνα για τα πάντα και για τα οικονομικά τους και για τις υπηρεσίες τους. Όσο για εμάς, μέσα από το επιμελητήριο μπορείτε να διαπιστώσετε εάν είμαστε επίσημα εγγεγραμμένοι και από πότε. Επίσης, μέσα από τα προσωπικά μας site μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το ποιοι είμαστε σε τι διαφέρουμε και τις υπηρεσίες που μπορεί να σας παρέχουμε.

Με βάση τα παραπάνω, η απάντηση στο ερώτημα “ποιά ασφάλεια υγείας να διαλέξω” ίσως φαντάζει πιό ξεκάθαρη. Εάν παραμένουν κάποιες απορίες μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μου στα παρακάτω στοιχεία!


450X600 px b georgia
Μοιραστείτε το: